Gratis muziekfestival

KAASPOP, het gratis muziekfestival voor jong en oud in het historische stadje Edam. In de wijde omgeving bekend als een jaarlijks openluchtfestival waar je kunt genieten van diverse bands, dj’s en jong talent. Podia op de Kaasmarkt, de Beestenmarkt en onder de Speeltoren en de Food Allee bieden prachtige Edamse decors voor nationale en lokale activiteiten. Een afwisselend programma met voor ieder wat wils: muziek, dans, een kinderprogramma en natuurlijk een hapje en een drankje. Het festival is gratis toegankelijk voor Edammers en onze buren door de steun van Gemeente Edam-Volendam, lokale ondernemers en muntverkoop. Neem je familie, vrienden en kinderen mee en geniet!

Stichting KAASPOP Edam
De Stichting KAASPOP Edam heeft geen winstoogmerk. Het festival draait volledig op vrijwilligers en kent geen salarissen, vergoedingen of bonussen. Het aantal onbezoldigde werkzame personen bestaat uit 3 bestuursleden, een kern team van organisatoren aangevuld met stadsgenoten die het festival ieder jaar tot een groot succes maken.

Bestuur
Robert Gerritsen, voorzitter
Herke Kaandorp, penningmeester
Babiche Tervoort, secretaris

ANBI-status
Stichting KAASPOP Edam heeft de culturele ANBI-status. ANBI staat voor Algemeen Nut Beogende Instellingen. Dit houdt in dat donateurs van KAASPOP in aanmerking kunnen komen voor een extra giftenaftrek. RSIN: 850367645

Beleidsplan
KAASPOP is een vrij toegankelijk festival. Dit houdt in dat we nooit entreegeld zullen vragen zodat iedereen, ongeacht hun financiële situatie, kan genieten van de muziek en het saamhorigheidsgevoel dat KAASPOP creëert. Om dit doel te kunnen waarborgen, kunnen we al jaar en dag rekenen op de steun van de gemeente en sponsoring van bedrijven uit de omgeving. Zonder hun steun zou dit festival niet kunnen bestaan! De overige kosten worden verdiend door de verkoop van dranken en de inkomsten uit vergoedingen op de Food Allee.

Het vermogen van onze organisatie word beheerd door Herke Kaandorp, penningmeester. Alle uitgaven hebben tot doel het ontwikkelen of in de markt zetten van ons festival. Beslissingen over welke kosten er gemaakt worden zijn altijd in overleg met mede-organisatoren om zo de ethiek van onze beslissingen te waarborgen. Tevens wordt Kaaspop ondersteund door De Boer Accountants die onze balansen opmaakt en assisteert met vraagstukken m.b.t. de financiën.

Jaarverslagen
De balans toont aan dat Stichting KAASPOP de afgelopen twee jaar een kleine winst heeft weten te boeken. Dit is veroorzaakt door scherp te bijven op de kosten, een efficiëntere  organisatie en het mooie weer. Deze winst is nodig geweest om in te kunnen lopen op onze schuldeiser, Stichting Vrienden van de Muziekdag.

Balansen:

Bekijk het programma