SPEELTOREN: PX SONGWRITERS GUILD

SINGER SONGWRITERS ONDER DE SPEELTOREN

Deze sfeervolle lokatie wordt gehost door het PX Songwriters Guild

Het PXSG is een open podium en talentontwikkelingsproject voor songwriters met een eigen avond iedere laatste vrijdag van de maand in Pop en cultuurhuis PX in Volendam. Van beginnend tot gevorderd, iedereen is welkom bij ons. We stimuleren en ondersteunen het schrijven van eigen muziek, maar bieden ook altijd plaats voor mensen die covers spelen en nog bezig zijn zich te ontwikkelen. Al met al is het PXSG een mooi en gezellig podium voor songwriters om speelervaring op te doen, te leren van elkaar en te spelen voor een aandachtig, respectvol publiek van muziekliefhebbers. Verder nodigen we regelmatig landelijke en internationale songwriters uit om te komen spelen. Vandaag hebben we voor Kaaspop een mooie selectie lokale, landelijke en internationale songwriters uitgenodigd om voor jullie op te treden.

13.00-13.15 Loes Visser
Loes heeft grote ambitie. Het liefst maakt ze later shows in de stijl van haar idool Lady Gaga. Niet iets wat je bij een Songwriter zou verwachten. Loes heeft een geweldige volwassen stem en al een kleine selectie prachtige nummers en ze is slechts 16 jaar.

13.20-13.40 Jack Deen
De jonge hond van het PXSG! Jack is 18 jaar en heeft al aardig wat nummers op zijn repertoire. Zelf omschrijft hij zijn muziek als melancholisch. Wij vinden het voornamelijk knap dat je op deze jonge leeftijd al zulke diepgaande nummers kunt schrijven.

13.45-14.10 Binke
Nederlandstalige rockpop met teksten die multi-interpretabel zijn, maar nergens storend of onbehoorlijk. De wijze waarmee John de moeilijke momenten in zijn leven, het maken van verkeerde keuzes, de drug die liefde heet, en drugs in het algemeen beschrijft doet denken aan De Jeugd van Tegenwoordig, Doe Maar en Leonard Cohen.

14.15-14.40 Roy de Smet
De muziek van Roy de Smet is een eigentijdse en eigengereide toevoeging aan de rijke songwriter-traditie. In het veilige voelt De Smet zich als schrijver niet op zijn gemak. Daarom treft hij zichzelf liever aan in een wervelstorm van intertekstuele verwijzingen en exotische gerechten, dan in de nachttrein tussen twee veelbezongen Amerikaanse steden.

14.45-15.10 Ro Halfide
De Nederlands/Surinaamse Ro Halfhide is een singer-songwriter en producer uit Amsterdam met songs in de traditie van zangers als Paul Simon en Ben Harper. Hij is oprichter van de Amsterdam Songwriters Guild (ASG). Hij stond sinds 2008 ondermeer op het Noorderslag Festival, Into The Great Wide Open, de Parade en Popronde. Ook speelde hij samen met de rappers Typhoon en Blaxtar. Live treedt hij sinds 2012 op als electropop duo (onder de naam The ROLUX Babies) of sinds jaar en dag akoestisch solo.

15.15-16.00 Morrissey & Marshall (UK)
Darren Morrissey en Greg Marshall vormen een Iers duo dat enkele jaren geleden Dublin achterliet om in London een muzikantenbestaan op te bouwen. Het duo reisde met twee gitaarkoffers af naar de Britse hoofdstad. Daar hebben ze inmiddels al aardig succes. Morrisey and Marshall brengen met hun album We Rise in ieder geval melodieuze Britpop om mee rekening te houden. De melodieuze harmoniezang refereert onmiskenbaar naar de jaren zestig en dan zijn Beatles en Kinks nooit ver weg zoals blijkt in het op piano drijvende Hangin’ Around er zijn ook duidelijk aanwijsbare invloeden van jaren negentig Britpop en uiteraard is Oasis niet onbekend bij deze getalenteerde Ieren, getuige de solide gitaarsound. Morrissey & Marshall zijn graag geziene vrienden van het PXSG.

16.10-16.35 Ayonne
De 20 jarige Ayonne schrijft niet over bloempjes en bijtjes, maar doet haar inspiratie op aan wat ze ziet om haar heen en wat ze zelf meemaakt. Ook door mensen te observeren kan dat interessante thema’s opleveren waarmee Ayonne op haar subtiele wijze kan verpakken in een liedje. Zo weet ze het publiek te betoveren met indringende liedjes en haar unieke stem. Onlangs bracht ze haar eerste EP Circle uit op het label King Forward Records.

16.40-17:05 Alain Fournier
Op jonge leeftijd werd Alain Fournier afgestaan door z’n moeder, z’n vader kon het weinig schelen. Uiteindelijk wist de jonge Alain zich in de bibliotheek van Jeunesse te verstoppen en daar, groeide hij onder de stapels boeken tussen de vele personages, metaforen en ficties op tot z’n hoogsteigen antagonist. Tegenwoordig schijnt hij ernaar te streven met zijn uit gevoelens, melodie, poëzie en onzin samengestelde geluid het publiek te raken en aan het denken te zetten.

17.15-17.40 Bakersongs
Ruud Bakker, voorheen frontman van Number Nine, heeft zich onder de naam Bakersongs toegelegd op liedjes met een nog persoonlijkere inslag. Met ingenieus gitaarspel begeleidt hij zijn krachtige, maar soms ook verrassend breekbare stem. De muziek van Bakersongs wordt gekenmerkt door slimme, creatieve benaderingen en uitstekend, ambachtelijk muzikantschap waarbij ter referentie het best gedacht kan worden aan het popaura dat Paul McCartney wist op te roepen ten tijde van RAM.

PX Songwriters Guild organisatie:
Bianca Vos, Frank Bond en Roy de Smet


SHARE AND FEEL THE LOCATION

Facebooktwitterpinterestmail
twitterinstagram