SPEELTOREN – PX Songwriters Guild Podium

Het PXSG bestaat 10 jaar!

Op 18 mei hebben we voor #kaaspop een mooie selectie lokale, regionale en uit de rest van Nederland afkomstige songwriters uitgenodigd om voor jullie op te treden.

Het PXSG is een open podium en talentontwikkelingsproject voor songwriters met een eigen avond iedere laatste vrijdag van de maand in Pop en cultuurhuis PX in Volendam. Van beginnend tot gevorderd, iedereen is welkom bij ons. We stimuleren en ondersteunen het schrijven van eigen muziek, maar bieden ook altijd plaats voor mensen die covers spelen en nog bezig zijn zich te ontwikkelen. Al met al is het PXSG een mooi en gezellig podium voor songwriters om speelervaring op te doen, te leren van elkaar en te spelen voor een aandachtig, respectvol publiek van muziekliefhebbers. Verder nodigen we regelmatig landelijke en internationale songwriters uit om te komen spelen.

13:30 – 13:50 u – Jack Deen
De jonge hond van het PXSG! Jack is 19 jaar en heeft al aardig wat nummers op zijn repertoire. Zelf omschrijft hij zijn muziek als melancholisch. Wij vinden het voornamelijk knap dat je op deze jonge leeftijd al zulke diepgaande nummers kunt schrijven.

14:00 – 14:20 u – Skiff
Deze singer-songwriter uit Amsterdam laat in zijn muziek zijn gedachten en twijfels de vrije loop. Verwacht dromerige melodieën en poëtische woorden rechtstreeks uit de diepe krochten van het folk, indie, pop-achtige vaarwater van Skiff.

14:30 – 14:50 u – Roy De Smet
De muziek van Roy de Smet is een eigentijdse en eigengereide toevoeging aan de rijke songwriter-traditie. In het veilige voelt De Smet zich als schrijver niet op zijn gemak. Daarom treft hij zichzelf liever aan in een wervelstorm van intertekstuele verwijzingen en exotische gerechten, dan in de nachttrein tussen twee veelbezongen Amerikaanse steden.

15:00 – 15:20 u – Alain Fournier
Op jonge leeftijd werd Alain Fournier afgestaan door z’n moeder, z’n vader kon het weinig schelen. Uiteindelijk wist de jonge Alain zich in de bibliotheek van Jeunesse te verstoppen en daar, groeide hij onder de stapels boeken tussen de vele personages, metaforen en ficties op tot z’n hoogsteigen antagonist. Tegenwoordig schijnt hij ernaar te streven met zijn uit gevoelens, melodie, poëzie en onzin samengestelde geluid het publiek te raken en aan het denken te zetten.

15:30 – 16:00 – One Clueless Friend
Finalist Grote Prijs van Nederland 2016
One Clueless Friend is een ongekunstelde liedjeskunstenaar die tijdens zijn optredens de tijd stil lijkt te kunnen zetten. Een ervaren, onconventionele songwriter met een repertoire nummers dat rijk is aan hooks en twists. Denk aan Fink, The Tallest Man on Earth en Damien Rice in een blender. Werkelijk niemand ontkomt aan de klasse van deze songwriter. Het debuut album From the Sea laat genadeloos zien waarom One Clueless Friend een van Nederlands meest getalenteerde songwriters is.

16:10– 16:40 u – Channah
Channah verbaast, ontroert en raakt. De 30-jarige singer-songwriter uit Utrecht heeft zich ontwikkeld tot een artiest met een geheel eigen sound. Haar warme, karakteristieke stem, begeleid door haar melodische composities, geven Channah haar kenmerkende stijl. Zij studeerde af aan het Conservatorium van Amsterdam, volgde muziekwetenschappen en Engels aan de Universiteit van Amsterdam en volgde een jaar masterclasses bij Complete Vocal Insitute in Kopenhagen. Een muzikale achtergrond die Channah’s stijl en performance hebben gevormd. Tussen Adele en Feist en tussen Coldplay en Fink groeide haar eigen, unieke geluid. In 2009 verscheen Channah’s EP, getiteld No Way Back, waarvoor zij het titelnummer samen schreef met Anouk.

16:50 – 17:20 u – Bakersongs
Ruud Bakker, voorheen frontman van Number Nine, heeft zich onder de naam Bakersongs toegelegd op liedjes met een nog persoonlijkere inslag. Met ingenieus gitaarspel begeleidt hij zijn krachtige, maar soms ook verrassend breekbare stem. De muziek van Bakersongs wordt gekenmerkt door slimme, creatieve benaderingen en uitstekend, ambachtelijk muzikantschap waarbij ter referentie het best gedacht kan worden aan het popaura dat Paul McCartney wist op te roepen ten tijde van RAM.

SPEELTOREN
13:30 – 17:20 u
PX Songwriters Guild Podium

Organisatie:
Bianca Vos, Frank Bond en Roy de Smet

SHARE #KAASPOP EN GENIET VAN DIT PODIUM VOL TALENT

Facebooktwitterpinterestmail
twitterinstagram